Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Win 8'in Görev Yöneticisi'ndeki yenilikler!

|
Windows 8'in Görev Yöneticisi'ndeki bu detaylar, ilk kez Microsoft tarafından tanıtıldı!
Win 8'in Görev Yöneticisi'ndeki yenilikler!
Windows 8 developer blog'unda geçtiğimiz günlerde yeni Görev Yöneticisi'nin anlatıldığı gönderinin ardındanson gönderide bu kez aracın sunucularda veya veri merkezlerinde nasıl çalışacağı detaylandırıldı.

Microsoft'tan Ryan Haveson'a göre Mega PC'lerde Windows 7'nin Görev Yöneticisi'nde hangi işlemcinin nasıl kullanıldığını izlemek oldukça zor. Ryan, 64'den fazla mantıksal işlemciye sahip olduğumuzda grafiğin oldukça küçüldüğünü, hangisinin yoğun olarakkullanıldığını görmenin zorlaştığını söylüyor. 256'dan fazla işlemcide ise grafiği okumak imkansıza yaklaşıyor.

Windows 8'in yeni Görev Yöneticisi'nde ise bu durum değişiyor. Yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi yeni "sıcaklık haritası", hangi CPU'nun görevleri nasıl yerine getirdiğini görmek çok dahakolay. Fareyi bir işlemciye ait karenin üzerine götürdüğünüzde, işlemcinin mantıksal kimliğini görebiliyorsunuz.
Desteklenen işlemci sayısı, şu anki Görev Yönetici
Haveson, Windows 8'deki Görev Yöneticisi'nin, işletim sisteminin resmiolarak desteklediği kadar çok işlemciyi gösterebildiğini söylüyor. Bu ise 640 işlemci demek. Görev Yöneticisi bu tür bir yükü göstereceğizaman sıcaklık haritası otomatik olarak ölçeklendiriliyor ve bir kaydırma çubuğu devreye giriyor.

Yeni Görev Yöneticisi, sistemdeki her mantıksal işlemci için bir işlem ayarlamak amaçlı da kullanılabiliyor. 

Belki Windows 8'i böylesine bir sistem altında hiçbir zaman çalıştırmayacak olsak da, işletim sisteminin neler yapabildiğini bilmek heyecan verici.
Kaynak: CHIP Online www.chip.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...