Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Sony Xperia J - Almanya reklam filmi

|

Apple ve Samsung'a rakip geliyor!

|
Akıllı telefon piyasasının iki güçlü markası Apple ve Samsung'a güçlü rakip geliyor.

Google, ABD 'li cep telefonu üreticisi Motorola 'yı bünyesine katmasının ardından Apple ve Samsung 'un popüler akıllı telefonlarına rakip yeni bir ürün geliştiriyor.

cnbc-e'nin haberine göre, konuya yakın kaynakların WSJ'ye verdiği bilgiye göre Motorola mühendisleri iPhone ve satış rekorları kıran Samsung'un Galaxy serisine rakip bir model geliştirmek için gece gündüz çalışıyor.Yeni modelin adının X Phone olacağı ve telefonun gelecek yıl piyasaya sürülmek istendiği belirtildi.

Google yedi ay önce Motorola'yı 12,5 milyar dolara satın almıştı.

Dünyanın bir numaralı cep telefonu üreticisi olma yolunda Samsung 'a verdiği işletim sistemi Android hizmetiyle dikkat çeken Google'un X-Phone'nun ardından Samsung'la zorlu ilişkiler içine girmesi bekleniyor.X-Phone'ların daha sonra tablet versiyonlarının da üretileceği belirtildi.
Kaynak: Sabah Teknoloji

Eski cihazlarınızdan kurtulun!

|
Yeni cihaz aldığınızda bir kenara attığınız cihazlar evinizi kirletmesin.
Yeni elektronik cihaz veya bilgisayar parçaları satın aldıkça, evimizdeki kullanmadığımız cihazların sayısı da artıyor. Bir daha kullanmayacağınızı düşündüğünüz cihazları mümkün olduğunca çabuk satmanızı öneriyoruz. Aksi halde onu geri dönüşüme uygun bir biçimde elden çıkarmanız, en doğru davranış olacaktır.

Cep telefonu, tablet gibi elektronik cihazlarınızı satabileceğiniz veya açık artırmaya sunabileceğiniz yabancı sitelerin başında Craiglist, eBay ve Amazon geliyor. Benzer hizmetler veren siteler ülkemizde de mevcut. Cihazınızı satarken beklentiniz çok büyük olmasın, çünkü muhtemelen iki sene önce 2.000 TL'ye aldığınız bir cebi bugün yarı fiyatına dahi satamayacaksınız. Cihazı ne kadara satabileceğinizi aşağı yukarı görmek için, ikinci el satış sitelerindeki arama işlevlerini kullanabilir, elinizdeki ürünün halihazırda satışa sunulan sürümlerini inceleyebilirsiniz.

priceonomics.com web sitesi, cihazınızı ne kadara satabileceğiniz konusunda size fikir veriyor. Bazı durumlarda eski cihazınız, yeni alacağınız cihazınız için size indirim sağlayabilir. Dolayısıyla yeni bir cihaz satın almadan önce üreticinizin böyle bir teklifi olup olmadığını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Cihazınız fazlasıyla eskiyse, onu çöpe atmayın. Bunu yapmanız, telefonların içerisindeki tehlikeli kimyasallar nedeniyle çevreye zarar verecektir. Bulunduğunuz bölgedeki elektronik eşya yeniden değerlendirme seçeneklerini gözden geçirin ve telefonunuzu geri dönüşüm için çalışan şirketler yoluyla elden çıkartın. Eski cep telefonunuzu ve pilini mümküne ayrı ayrı elden çıkarmayı unutmayın.
Kaynak: Chip Online

2 sene sonra kapatıyor!

|
Yazılım devlerinden Adobe'nin 2 yıldır bildiği ancak kapatmadığı açığı şimdi kapatıyor.
Adobe, Shockwave uygulamasındaki bir açığı kapatarak, hacker'ları yıllanan bazı açıklardan faydalanmasını engellemeyi planlıyor. U.S. CERT'in yayınladığı raporda açığın bir saldırganın bilgisayarda kod çalıştırmasına izin verdiğini söylemişti.

U.S. CERT, Adobe'u 2 sene önce, 27 Ekim 2010'da açık konusunda uyarmış. Açığı kapatmaya henüz karar veren Adobe, sorunun bir sonraki önemli Shockwave güncellemesiyle beraber, 12 Şubat'ta kapatılacağını açıkladı. Adobe kurumsal iletişim bölümü müdürü Wiebke Lips, açığın herhangi bir biçimde kullanıldığına dair ellerinde bilgi bulunmadığını söylüyor.

U.S. CERT, Adobe belgelerinde bulunan Shockwave 11'i kullandığını özellikle belirtmeyen içeriklerde, daha eski bir ActiveX denetiminin indirildiği, böylece daha eski Shockwave 10'un indirildiği bilgilerini vurguluyor. U.S. CERT'e göre Shockwave'in eski bir sürümüne geçmek, Adobe'un Flash uygulamasını da asaldırılara çık hale getiriyor. Bunun yanında Shockwave 10'da uygulamanın "Xtras" bileşenlerinde de açık bulunduğu söyleniyor.
Kaynak: Chip Online

Galaxy Note'a Android 4.1 geliyor!

|
Samsung Galaxy Note içinde 4.1 güncellemesi yayınlayacağını duyurdu.
Samsung'un ilk Galaxy Note cebine sahip olanlar, çok yakın bir zamanda gelecek bir güncellemeyle ek özelliklerin tadını çıkarabilecekler.

Samsung'un Galaxy Note web sayfasında yaptığı açıklamaya göre güncelleme, orijinal Galaxy Note'u Android 4.1 "Jelly Bean"e yükseltecek. Bu güncelleme içersinde bulunan Premium Suite ise multi windows (iki uygulamayı aynı anda ekrana getirebilme), popup note (açılır note), popup video (açılır video), popop browser (yüzen web tarayıcısı) gibi işlevler içeriyor. Photo Note ve Photo Frame işlevleri ile fotoğraflarınızın ön ve arka yüzlerine notlar yazabiliyor, Easy Clip ile herhangi bir ekrandand metin veya görsel kırpmanıza yardımcı oluyor.

Tüm bu işlevlerin yanı sıra S Planner ile el yazısı yazabiliyor, Enhaced S Note ile resimler, videolar, şablonlar ve diğer efektlerden oluşan bir not defteri meydana getirebiliyorsunuz.

Galaxy Note'u zengin işlevlerle donatacak güncellemenin ne zaman hizmete sunulacağı Samsung tarafından henüz açıklanmadı.
Kaynak: Chip Online

Htc Butterfly - İnceleme

|
HTC'nin amiral gemisi inceleme konuğumuz. :)

Özellikler;


Donanım;

Htc Galaxy Note II'ye rakip olarak ürettiği Butterfly ile dikkatleri üzerine çekti. Yenilikçi özellikleri ve şık tasarımıyla dikkat çeken Butterfly ekran çözünürlüğü ile de fark yaratıyor. Diğer özellikleri ise şöyle;
 Jenerasyon : 4G
 Boyut : 143 x 70.5 x 9.1 mm
 İncelik : 9.1 mm
 Ağırlık : 140 g
 Ekran Tipi : Super LCD3
 Dokunmatik Ekran : Kapasitif
 Çizilmez Cam Ekran : Corning Gorilla Glass 2
 Ekran Çözünürlüğü : 1080 x 1920
 Ekran Renk Sayısı : 16M Renk
 Ekran Boyutu : 5"
 Çoklu Dokunmatik Ekran : Var
 Kulaklık Girişi : 3.5mm Jack
 Disk Kapasitesi : 16 GB
 RAM : 2 GB
 Genişleme Kapasitesi : 32 GB'a kadar
 Veri Transferi Hızı : LTE 100Mbps
 Wi-Fi : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (150 Mbps)
 Wi-Fi Noktası Olabilme : Var
 Bluetooth Versiyonu : v4.0
 Kamera : Var
 Fotoğraf Kamerası Piksel : 8 MP
 Kamera Flaş : Var
 Video Kayıt Çözünürlüğü : 1080p 1920x1080
 Görüntülü Sohbet : Var (4G ve Wi-Fi)
 İşletim Sistemi : (Google Android 4.1 (Jelly Bean)
 Uygulama Sayısı : Google Play
 İşlemci : Qualcomm MDM9615 Snapdragon S4 Pro Quad-core 1.5 GHz Krait
 İşlemcideki çekirdek sayısı : Dört Çekirdekli
 Multitask : Var
 Grafik İşlemci : Adreno 320
 Radyo : Var
 NFC Ödeme : Var
 Assisted GPS : Assisted GPS

Resimler;

Kamera ile çekilen Fotoğraflar


Video Kalitesi;




Yorumu;

Htc amiral gemisi Butterfly ile büyük başarı yakalayacak gibi duruyor. Tüm yenilikçi özellikleri kendinde toplayan Butterfly 1080p ekrana da sahip. En üst segmentte kendine yer edinen Butterfly şık tasarımıyla da dikkat çekiyor .Butterfly üst seviye telefonlara ilgi duyan ve en iyi performansı isteyenlere uygun bir telefon. Rakibi Galaxy Note ile arasında fazla fark bulunmuyor. Ürün şu an için Türkiye'de satışta değil.
Ali Tukat - Teknoklik- Bu site için yazılmıştır.

Toyota kablosuz şarj teknolojisine geçti!

|
Eğer bu arabalardan birini alırsanız; cep telefonunuz için şarj derdi tamamen tarihe karışacak!
Qi ismi verilen kablosuz şarj teknolojisi, yavaş yavaş arabalarda da yerini almaya hazırlanıyor. Bu yenilikçi atılımı gerçekleştiren ilk firma ise Toyota olacak.

Qi, akıllı cihazınızı herhangi bir kablo bağlantısı olmaksızın araç içinde bulunan bir mat üzerine yerleştirerek şarj etmenizi sağlıyor. Söz konusu teknoloji, bundan sonra Toyota'nın Avalon modellerinde dahili olarak sunulacak.

Avalon'un hem benzinli hem de hibrid modellerinde yer alacak teknoloji, aracın ön konsolunda bulunan ve "ebin" denilen yüzeye cihazınızı iliştirmek suretiyle kullanılabilecek. Üstelik cihazınızı yerleştirdiğiniz yüzey, kayma ve düşmelere karşı özel olarak tasarlanmış.

Toyota Avalon baş mühendisi Randy Stephens, "Kablo veya herhangi bir bağlantı olmaksızın kullanılan bu teknoloji, Toyota'nın tüketici deneyimini daha kaliteli hale getirecek yeniliklerin öncüsü olacak." ifadelerini kullandı.

Avalon'larda 1,950 dolardan sunulacak Qi teknoloji paketi; LG Google Nexus 4, Nokia Lumia 920 ve HTC Windows Phone 8X de dahil olmak üzere tam 34 adet telefon modeliyle uyumlu olacak.
Kaynak: Chip Online

AMD'den 8 çekirdekli yeni işlemci; FX-8300

|



AMD güncel ürünlerine 8 çekirdekli yeni bir işlemci daha katıyor. Pilederiver mimarisi üzerinde şekillenen ikinci nesil FX işlemci ailesinin yeni modeli, FX-8300 adını taşıyor. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemci, 95 Watt'lık ısıl tasarım gücü ile 125 Watt'lık FX modellerine nazaran daha düşük güç tüketimiyle ön plana çıkan işlemci, standart olarak 3.3GHz'de çalışıyor ve Turbo Core ile 3.6GHz'e kadar otomatik olarak çıkabiliyor.
 
Her birinde iki ade tam sayı ünitesi ve paylaşımlı kayar nokta birimi olan dört modüllü tasarıma sahip olan işlemciye 8MB büyüklüğünde Seviye 3 bellek kapasitesi eşlik ediyor.  Soket AM3+ formunda olan işlemci, çarpan kilidinin açık olması itibariyle hız aşırtma noktasında da kullanıcılara çeşitli imkanlar tanımakta. Yakın zamanda yaygın satışa sunulması beklenen AMD FX-8300'ün son kullanıcı satış fiyatı ise 190$ olacak