Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Windows 8'de canları sıkan bir sorun!

|
Windows 8'deki bu "sağlamlaştırılmış" özellik, bir kesimi kara kara düşündürüyor!
Windows 8'de canları sıkan bir sorun!
Windows 8 hakkında yavaş yavaş elimize bilgiler ulaşırken sorunlar da ulaşmaya başladı. Aktivasyon işlemi en çok atlatılmaya çalışılan yazılım diyebileceğimiz Windows, 8. sürümünde üreticiler için zorlu biryol seçmiş.

OEM Activation 3.0 metodunu kullanacak olan Microsoft, üreticileri şimdiden düşündürmeye başladı. Hepsinin ortak görüşü, sistemin yüklenmesi çok daha uzun sürecek ve bu da zaman kaybı ilemaddi kayıp yaratacak.

Yeni bir bilgisayar alanlar, Certificate of Authenticity adında Gerçekçilik (Orijinallik) Sertifikası diye Türkçeleştirebileceğimiz bir belge üzerindeki bilgilerle Windows'ları aktive ediyorlardı. Şimdi ise durum değişiyor. Windows'un yeni sürümü ile bu bilgiler işletim sistemine gömülü bir halde gelecek ve bu sefer, normal bir Windows 7'li bilgisayardan çok daha fazla özen ve zaman gerektirecek. Bunu öğrenmesi gereken personeli de eğitmek zaman alacak, kullanıcılara da başlangıçta farklı geleceğinden geçiş aşaması biraz sıkıntılı olacak.

Yukarıdaki nedenler dolayısıyla bazı beklentilerden bahsetmek gerekirse de, üreticilerin bilgisayarları geç çıkarması, ilk alındığında aktivasyon sorunları yaşanması, teknik destekte zaaf ve daha maliyetli bilgisayarlar sıralanabilir.
Kaynak: CHIP Online www.chip.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...