Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Windows 8 tablet sistem gereksinimleri açıklandı

|
windows 8 tablet özellikler <
Microsoft, 2012 sonunda piyasada olması beklenen Windows 8 işletim sistemiyle çalışacak tabletlerde aranan minimum özellikleri açıkladı.
Microsoft'un dokunmatik dünyasına iddialı bir biçimde gireceği ilk işletimsistemi olması beklenen Windows 8, 2012 yılının sonlarına doğrukullanıcıların beğenisine sunulacak. Tabii bu zamana daha çok var, fakat işletim sisteminin beta sürecine geçtiğini düşünürsek, donanım üreticileri hazırlıklarını yapmaya başladılar.
MicrosoftWindows 8'li olarak piyasaya sürülecek tablet bilgisayarlardanbeklediği minimum sistem gereksinimlerini açıkladı. Bu özellikler ve açıklanan nitelikler şöyle sıralanıyor;
- ARM mimarilerini kullanan tabletler güvenli başlatma seçeneğini iptal edip, tabletlerine farklı bir işletim sistemi kuramayacaklar. Cihazlardoğrudan 'sadece Windows 8' için üretilecek.
- Fiziksel klavyesi olmayan tabletlerde Ctrl + Alt + Del yerine Windowstuşu + Açma/Kapama tuşu aynı işlevi yerine getirecek.
Dokunmatik ekran en az 5 noktadan aynı anda dokunmayı algılayabilecek.
- Eğer cihazda NFC desteği varsa, NFC çipinin bulunduğu kısım fiziksel olarak işaretlenecek ve dışarıdan görünür biçimde olacak.
- Bütün Windows 8'li tabletlerde güç tuşu, otomatik ekran dönmesini engelleme seçeneği, Windows tuşu,ses açma / kapama tuşu olması şart.
- Tüm sistem güncellemelerinden sonra cihazda en az 10 GB daha boş alan kalmalı ve cihazların tamamı UEFI firmwareı kullanmalı.
- Tüm cihazlar USB 2.0 portu, manyetometre (cihazın hareket hızını algılayan donanım), hoparlörBluetooth4.0, WiFi, cayroskop ve ivmeölçer özelliklerine sahip olmalı.
- Cihazın kamerası en az 720p çözünürlükte fotoğraf çekmeli.
Ekran çözünürlüğü en az 1366 x 768 piksel olmalı.
- Grafik çipi sürücüleri, cihaz baştan başlatılmadan güncellenmeli.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...