Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Facebook uygulamaları yeni yetenekler kazanıyor

|
facebook
Dev sosyal ağ'da artık eylemlerimizi haber kaynağında uygulamalar vasıtasıyla paylaşabileceğiz.
Facebook'ta birkaç aydır dikkatinizi çekmiştir, bazı arkadaşlarımız çeşitliFacebook uygulamaları ile alışık olmadığımız paylaşımlar yapıyorlar. Bunların başında, benim dikkatimi çekeni çeşitli yabancı gazetelerinFacebook uygulamaları var. Bir arkadaşım uygulama üzerinden bir haber okuduğunda, haber kaynağımda 'X kişisi Y gazetesi üzerinde şu haberi okudu' tarzında uyarılar görüyorum. Artık bu özellik kabuğunu kırıp,Facebook'ta çok yeni paylaşımların önünü açacak.
Önümüzdeki Çarşamba için Facebook, basın mensuplarını davet etti ve açıklayacağı konu da belli oldu: Open Graph'a gelen yeni özellikler. 'Open Graph nedir?' diye sorarsanız, ilk paragrafta açıkladığım durum kısaca. Standart Facebook düzenindeki 'X şu linki beğendi', 'Y şı linki tavsiye etti' kalıbının dışına çıkmak için Facebook'un geliştirdiği platforma Open Graph ismi verildi.
Yeni özellikler sayesinde bisiklete binmek, müzik dinlemek, yemek yemek gibi eylemleri Facebook üzerinden uygulamalar vasıtasıyla paylaşacağız. Bu yeni özellikkişisel fikrim olarak, Foursquare'in kullanımını baltalayabilir.
Şimdiye kadar sınırlı sayıda eyleme, sadece seçilmiş geliştiricilere önerilen bu yetenek artık tüm geliştiricilere, sınırları kaldırılarak sunulacak. Bu sayede haber kaynağımızda çok daha farklı paylaşımlar görebileceğiz. Fakat diğer taraftan favori sosyal ağımız bilgi çöplüğüne de dönebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...