Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Medya devinden Google'a suçlama

|
Medya devinden Google'a suçlama <
Dünya medya devi Rupert Murdoch, internet arama motoru Google'ı"korsan içerik yayınlama konusunda başı çekmekle"suçladı.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajında Murdoch, "Google birçok filmi bedava olarak yayınlıyor ve bunlardan reklam geliri elde ediyor." diyerek ABD'de devam eden korsan içerikle ilgili yasa tasarısı tartışmalarına katılmış oldu.
Google ise Cnet teknoloji haber sitesine yaptığı açıklamada, Murdoch'un "saçmaladığını" öne sürerek, Google'ın korsan içerikle etkin bir şekilde mücadelede ettiğini ve 2011 yılında telif hak ihlali yapan yaklaşık 5 milyon internet sitesine Google üzerinde erişimin engellendiğini vurguladı.
ABD'de tartışılan yasa tasarısına göre, telif hakkı sahipleri ve hükümet korsan içerik bulunduran internet sitelerini kapattırmak için mahkeme kararı talep edebilecek.
Google'ın da içinde yer aldığı bir grup internet şirketi ise bunun "düşünce özgürlüğüne" darbe vuracağını ve korsan yayınlarla mücadelenin farklı şekilde yapılması gerektiğini savunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...