Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

İphone hayal kırıklığı mı, rüya mı?

|
Yıllardır tarzı ve dikkat çekici özellikleriyle tanıdığımız iPhone gerçekten "albeni"sini yitirdi mi?
Her sene tüm dünya, yeni bir iPhone beklentisiyle çılgına dönüyor. Sonuçta bu beklenti, çoğu için bir hayal kırıklığına dönüşüyor. iPhone'un geçen 5 sene içinde değiştiğini söylemek çok zor.

İlk iPhone 2007'de tanıtıldığında getirdiğini yeniliklerle tüketiciler arasında yankı uyandırmıştı. Ancak başarının formülünü bulan Apple, tüketicileri her sene etkilemeden iPhone'u onlara satmanın bir yolunu keşfetmiş görünüyor.

iPhone dokunmatikleri, internet bağlantısı, kamerası, uygulamaları, oyunları ve fazlasıyla elbette çok iyi bir telefon. Cihazın her yeni sürümü, bu sevilen özelliklerini korumayı başardığından onu kullanmamak için hiçbir neden yok. Ancak büyük bir yenilik yokken her yeni iPhone'un daha pahalı olması, tüketicilerin kendilerini sorgulamasına yol açmaya başladı. Üstelik kullanıcılar, bu özelliklerin sadece iPhone'da olmadığının da farkına varmaya başladılar.

iPhone 5 de önceki iPhone'larla hemen hemen aynı, sadece ölçüleri ve bağlantı noktasında fark var. iPhone 5'in interneti daha hızlı, kamerası, grafikleri daha iyi ve biraz daha çok uygulama var, ancak en büyük değişiklik size rahatlık değil rahatsızlık sağlayan yeni konektörden ibaret.

Dolayısıyla yeni iPhone'un öncekilere nazaran çok büyük bir fark sunduğunu söylemek güç.
Kaynak: Chip Online

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben özellikle iPhone 5 in 3 ve 4 e nazaran daha teknolojik ve çağdaş donanımlar ile çıkış yapacağını dusunüp bir redclub uyesi olarak 8 ay oncesinden iPhone 5 icin ön kayit yaptirmistim. Ancak beklentimin başında en onemli bir ozellik olarak kamera ozelliklerine projeksiyon özelliginin de ilave edileceği beklentimin gercek olmadığını görünce uzuldum. Şuan halen 4 ile yoluma devam ediyorum. Ne varki iphone 3 tlf.um malesef sadece arama yapabiliyor ve versiyon uyumu yetersiz olduğundan 2 yıl kullanma ömrlü bir kaldır at tlfn oldu. Bu durum diğer versiyonlar icin de gecerli ve hiç kimse 2 yıllık bir telefona bu parayı vererek kullanmak istememektedir. Amaç ozellikleri kullanmaktır sadece arama için çok çok ucuz tlf.lar var iphone un en önemli özellikleri fonksiyonlarıdır. Diger "marka" telefonlarda versiyon sorun olmadığı düşünülürse bilinen onemli markalarin öne cikmasi çok doğaldır. Alinan bir telefonun yukledigi her fonksiyonu ile en az 5 yıl kullanilmasi gerekir. Versiyonu yükseltmek telefonda yüklü mevcut programların çalışmasını engellemek anlamında değil ama yeni yüklenecek programların yüklenmesine yeterli olmayabilir. Bu durumlar dikkate alınmadığında her 2 yılda bir yeni bir iPhone alınmasına zorlamaktır ve bu durum vazgeçilmez bir tutkunluk değildir satışlarda düşüş sebebi olabilir. Fiyat nedeniyle beklentileri sağlamak ve elde edilmiş hakları kullanmak tüketicilerin vazgeçilmez en önrmli haklarıdır. Bunu sağlamayan hiçbir üretici veya marka piyasada tutunmayı bekleyemez. Benim elimde halen ERICSON S868 telefonum var ve kullaniyorum. Bu mesajı ise S not2 den gönderiyorum. Halen iPhone'umdan vazgeçmiş de değilim beklentim halen büyüktür, hayallerime iphone erişemez, beklentime ve isteklerime cevap verecek bir tasarımlarının oldugunu da sanmıyorum. Benim tasarımlarım 21.yy.ın çağdaş düşünceleri ile bezenmiş bir sentezdir.

Adsız dedi ki...

Yukarıda yazımin altina inzamı kasten atmadığimi sanmayin ufak bir unutkanlik ve aceleden kaynaklidir. Aybent Gökgöz Elk.Müh
Vdfn RedClub uyesi.

Adsız dedi ki...

iPhone hayal kırıklığı degildir ve de olmamalıdır. Yaratıcısının matemini tutmaktadır sadece. Rüya hiç degildir, zira ortada bir eser vardır ve tam da bluğ çağında annesini kaybeden bir çocuk misali ortada kalmıştır. Onu olmasi gerektiği gibi buyutup yetiştirecek bir anneye ihtiyacı vardır sadece. Bunu sağlamak ise iPhone dan hayat bulan akrabalarına değil ama ondan beklentileri olan, onun nasıl olması gerektiğini düşünen onu seven camiadan çıkacak bireylerin fikirleri ile oluşacak ve hak ettiği yerini en kısa zamanda alacaktır. Ona yapılan ilginin altında çıktığından bu yana ona yapilan yatırımın karşılığını almak için bekleyen buyuk bir kitle vardır ve hala ilk günki gibi şaşırtılmayı beklemektedir bence sevgilerimle ve olması gerekenlerin yapılması dileklerimle temennilerimi sunar, bekleyip görmeyi dilerim. Aybent Gökgöz Bilirkişi Elk.Müh.

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...