Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Windows XP Fanatizmi Bitmiyor

|
Windows XP  Fanatizmi Bitmiyor
Windows’un yeni sürümleri çıkmasına rağmen, neden hala XP kullanıcılarının bu işletim sisteminden vazgeçemediklerini merak ettiniz mi? İşte bu yazıda XP bağımlılığının nedenlerini bulabilirsiniz.
Windows Vista ve Windows 7′nin piyasaya sunulmasına rağmen hala XP kullanıcılarının oldukça fazla olması Microsoft’un da dikkatini çekiyor. XP kullanıcılarından gelen yorumlara göre bunun yedi önemli nedeni var:
Windows XP’nin en önemli özelliği güvenli olması. Windows 7′nin hala güvenlik açısından zayıf olması, bir kaç ay geçip tüm test aşamaları tamamlanmadan bilgisayar korsanlarına karşı tam bir koruma sağlanmaması nedeniyle Windows kullanıcıları XP’den 7′ye tam olarak geçiş yapmak istemiyor.
Hali hazırda işlevini kaybetmemiş bir işletim sistemine sahipken, başka bir sürümü satın almayı çoğu Windows kullanıcısı gereksiz buluyor. İşte bu neden de başlı başına XP’den vazgeçmemek için yeterli oluyor.
XP kullanıcılarının Windows 7′ye geçiş yapabilmeleri için temiz bir format atmaları gerekiyor. Bu geçişte bazı sorunlar yaşanabiliyor. Ayrıca her parçaya uyum sağlayan sürücülerin de garantisi bulunmuyor.
Windows 7′nin Office uygulamaları fazla yenilik içermediği için, hala Office 2003 kullananlara göre işletim sistemini değiştirmek için fazla bir gerekçe bulunmuyor.
Windows 7 ara yüzünün şık ve kullanımda kolay olmasına rağmen, XP’den geçiş aşamasında alışma süresi gözönünde bulundurulduğunda, iş gücü kaybının yaşanacağı endişeleri de engeller arasında bulunuyor.
Windows XP’nin sistem ihtiyaçlarının, Windows 7′ye göre daha düşük olması ve bu yüzden kötü denilebilecek bir donanımda bile XP’nin oldukça iyi çalışıyor olması, XP fanatiklerini kendine bağlayıcı nedenler arasında bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...