Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

PlayStation 3 "Other OS" davası reddedildi

|
Sony ve pek çok PlayStation 3 sahibini karşı karşıya getiren kavgada son söz söylendi!
PlayStation 3 "Other OS" davası reddedildi <
Geçtiğimiz yıl Sony, oyun konsolu PS3'e Linux yükleme özelliğini birFirmware güncellemesi ile kaldırmış ve duruma tepki gösterenkullanıcılar da firmaya dava açmışlardı. Fakat Gamasutra'dan gelen habere göre federal yargı bütün mahkemelerdeki davaları reddetti.

Other OS olarak adlandırılan buözellik ile kullanıcılar konsollarını kısıtlı bir biçimde de olsa birbilgisayar gibi kullanabiliyorlardı. Nisan 2010'da konsolun belleklerinde ECC koruması olmamasından faydalanan George Hotz cihazı kırınca Sony, iş işten geçmiş olsa da, apar topar bir Firmware güncellemesi yayınlayarak cihazda izinsiz kod çalıştırılmasının önüne geçmek için Linux desteğini kaldırmıştı.

Anthony Ventura, bir California sakini, Sony Computer Entertainment America'ya (SCEA) dava açmış ve gerekçe olarak da "orijinal olarak var olan değerli bir özelliğin kasten devre dışı bırakılması"nı göstermişti. Sony'nin sekiz farklı konuda ihlal yaptığını belirten Ventura'ya karşın SCEA yetkilileri kullanıcı sözleşmesi gereği Firmware üzerinde istedikleri değişikliği yapma yetkisine sahip olduklarını dile getiriyorlar.

Yargıç Richard Seeborg, söz konusu sekiz iddiadan "Bilgisayar sahteciğili ve kötüye kullanma akti" hariç diğerlerini reddetti. Yargıç aynı zamanda kullanıcıların Firmware güncellemesi yapmayarak bu özelliği kullanabilmesinin mümkün olduğunu da belirtti. Öte yandan Firmware güncellemesi yapmayan kullanıcıların oyun konsolunda yenioyunları oynamadıklarını ve PSN'e bağlanamadıklarını da belirtelim. Konsollarına kırılmış Firmware yükleyen kullanıcıların Other OS özelliğini kullanmaya devam edip yeni oyunları oynayabilmesi ise manidar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...