Sade, rahat teknoloji keyfiniz.™

Klavyenizi verimli kullanmanız için ipuçları

|
Çoğu bilgisayar kullanıcısı için klavye en önemli sistem bileşeni olarak görülür.
Yazı yazmak için bastığımız tuş topluluğundan çok daha fazla işleve sahip olan klavyeyi tam anlamıyla ve verimli olarak kullanmak için, sunduğu tüm özellikleri ve kısayolları bilmemiz gerekiyor.
Klavyenizi Tanıyın
En büyük yardımcılarımız olan klavyeler hemen hemen aynı özelliklere sahipmiş gibi görünseler de aslında pek çok gizli özelliği de beraberlerinde taşıyorlar. Yeni aldığınız veya uzun senelerdir kullandığınız bir klavye, farkında olmadığınız fakat işinize yarayacak birçok özellik içeriyor olabilir. Bu özellikleri öğrenmenin en iyi yolu; kullanım kılavuzunu detaylı şekilde incelemek veya üreticinin web sayfasına bir göz atmaktan geçiyor. Gereksiz yere vakit harcamanızı en aza indirecek olan kısayollar ve özellikler ile çalışma veriminizi artırabilirsiniz. Bilişim Haberleri
Klavyenizi Kişiselleştirin
Klavyenizi tam olarak tanıdıktan sonra yapacağınız birkaç ayarlama ile elde edeceğiniz verimi daha da artırabilirsiniz. Yazım esnasında hata yapmanızı önleyecek olan imleç ayarları, yanıp sönme hızı gibi faktörleri kişiselleştirerek yazınız üzerindeki hakimiyetinizi artırabilirsiniz.
Fareyi ne kadar ustaca kullanırsanız kullanın onun yerine klavye üzerindeki kısayolları kullanmak size daha fazla vakit kazandıracaktır. Vakit kazandıran bu faktörlere kısayol denmesinin sebebi, birkaç tık ile yapacağınız işlemi basit bir tuş kombinasyonuyla yapmanıza imkan tanımalarıdır. Kısayolları kullanmak, aynı zamanda bilek ve kol hareketlerinizi de minimuma indirip, size sağlık açısından da hizmet eder. 
Kaynak : mynet

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yada düşüncelerinizi yazabilirsiniz...